Met aandacht…

Vorige week hoorde ik voor het eerst van de “Social box”. Omdat deze prachtige box mij intrigeerde, kwam ik in gesprek met de bedenkers hiervan en stelde de vraag hoe ze hier op waren gekomen. Het antwoord hierop was dat ze hadden gemerkt dat de smartphone in hun relatie steeds meer tijd en ruimte in beslag had genomen, waardoor de aandacht voor elkaar verwaterde. Met behulp van de Social box besloten ze rust, balans en focus terug te brengen naar alle smartphone-gebruikers.
In het jaar 2000 werd de Nokia 3210 geïntroduceerd: een mobiele telefoon op broekzakformaat. Nu, 20 jaar later is de smartphone niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van 8 miljard mensen wereldwijd. Aan de ene kant positief: zo kunnen we onszelf sneller informeren en informatie sneller verspreiden. Negatief: zo lijkt ons brein de hoeveelheid digitale prikkels niet altijd goed te kunnen verwerken.
Generatie Z (geboren rond het jaar 2000) is de eerste generatie die volledig opgroeit met mobiele technologie. Online gaming en social media vieren hoogtij. Een spannende maar soms ook egocentrische wereld waar creativiteit en focus vaak in de kiem wordt gesmoord. En dat zijn juist eigenschappen die nodig zijn om de grote maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen op te lossen.
Onderzoek heeft uitgewezen dat er inmiddels een groeiende groep mensen is die terug wil naar de basis van het leven: in connectie met elkaar en met de natuur. Hoe vind ik rust en balans? Hoe ga ik een echte relatie aan? Is er een leven zonder Smartphone?
De smartphones kunnen in de social box worden opgeborgen wat kan helpen om met tijd en aandacht voor elkaar te kunnen genieten van het moment. Mij is altijd geleerd: datgene wat je aandacht geeft dat groeit!
Molen de Geregtigheid is een plek waar je in alle rust en met aandacht voor en met elkaar kunt genieten. De moeite van het proberen waard: met of zonder hulp van de Social box…
  
Janet

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs