Valentijnsdag

Binnenkort wordt het weer Valentijnsdag! Het feest van de liefde dat in steeds meer landen wordt gevierd. Toch vinden veel mensen dat het veel te commercieel is, maar de oorsprong van Valentijnsdag stamt echter al minstens uit de 14e eeuw.
De naam Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II (268-270) dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 executeren en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde.
Wel een bijzonder verhaal en iets dat ik nooit eerder heb gelezen. Hoewel ik zelf ook vind dat alle feesten steeds commerciëler worden, vind ik Valentijnsdag stiekem toch ook wel weer heel leuk.
Chocolade is mijn grote zonde en zo stond ik deze week in Utrecht ineens voor een prachtige etalage met Valentijn bonbons en kreeg ik inspiratie om zelf aan de slag te gaan….

Heel leuk om te doen en ook erg lekker, maar niet zo’n goed idee om het allemaal zelf op te eten, dus lekker uitgedeeld. Afbeeldingsresultaat voor emoticon hartje Alvast een goed idee voor de Hightea die deze week gepland staat!
   
Janet

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Related Blogs